Söndagskakan

 

När konstnärstalangerna Sanna och Pernilla leker Picasso på arbetstid kan resultatet bli som nedan. Och ni ska veta en sak den ÄR minst lika god som den ser ut.

Välkomna att smaka den på söndagscafé.

Solhagas söndagskaka

ca 35 bitar

Botten

5 dl vetemjöl

4 msk marsanpulver till vaniljsås

1 dl florsocker

250 g smör

Fyllning

500 g färskost

1 dl gräddfil

4 ägg

3 tsk vaniljsocker

½ dl strösocker

200 g  choklad, blanda vit och mörk

Ugn 175°

Gör så här

1. Botten: Klä en långpanna, ca 25×35 cm, med bakpapper. Blanda de torra ingredienserna i matberedarskålen. Tärna och tillsätt smöret. Kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i ett jämnt lager i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 15 min. Låt svalna ca 5 min

2. Fyllning: Klicka ner färskosten i matberedarens skål. Tillsätt crème fraiche, ägg, vaniljessens och socker. Kör till en slät smet. Hacka och smält chokladen över vattenbad.

3. Bred ut ostsmeten på kakbottnen. Ringla över chokladen och dra med en provsticka eller tandpetare så att det blir ett marmorerat mönster, var försiktig så att du inte kommer ner i kakbottnen. Fortsätt att grädda kakan i nedre delen av ugnen tills fyllningen har stelnat, ca 25 min. Låt kakan svalna i formen. Skär i fyrkanter inför servering.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.