Hej tisdag, äntligen har jag fått sätta händerna i en kakdeg! bakat härliga wienerstänger eller glaserade syltkakor som de också kallas.

Ingredienser:

250 g smör

1,5 dl strösocker

2 ägg

6,5 dl vetemjöl

0,5 tsk hjortronsalt

4 msk hallonsylt

2 dl florsocker

1,5 msk vatten

Blanda alla ingredienser, rulla fyra längder, tryck ut en skåra i varje längd och fyll m sylt.

180 grader i ca 15 min.

Dessa kommer vi att bjuda på vid ett bra tillfälle!

 

Gripande eftermiddag med föreläsning av Sabaheta Vehabovic

Hon delade med sig av sina upplevelser från sin resa från Bosnien och hur hon så småningom hamnade i Lidköping  den första maj 1994.

Till detta avnjöts många goda hembakade kakor.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.