Högtidligt Nobelfirande.

,

Redan vid lunchtid på måndagen började Nobelfesten på Solhaga mötesplats.
Ett 80-tal festklädda deltagare njöt av en 3-rätters måltid och därpå fick vi en intressant föreläsning av Christer Almqvist som på ett livfullt och intressant sätt berättade om Alfred Nobel.

Därpå följde sedvanlig Nobelprisutdelning varvid följande priser delades ut,
Håkan Lundkvist fick Fysikpriset.
Sedan var det dags för Allan Thorsell att tilldelas Gourmetpriset.

Ambassadörspriset gick till Solveig Sirén.
Som avslutning uppmärksammandes kockarna Emelie & Mattias på Solhaga då de erhöll Hederspriset.

Samtliga pristagare fick stormade applåder och naturligtvis diplom och medalj.

Fysikpriset 2018

Detta pris tilldelas en person som med elegans, smidighet och styrka genomför alla övningar på cirkelgym.
Hantlar lyfts, gummiband sträcks till bristningsgränsen, balansplattor besegras.
Men framförallt uppnås nya rekordnivåer varje vecka i antal burpees.
Ack som ett fjun så lätt studsar pristagaren upp och ner och armhävningar görs med en aldrig sinande energi.
Strålande avslutning med höga hopp. Resultatet blir en kraftig barm kombinerad med stil och charm.

Solhaga Nobelkommittés Fysikpris 2018 tilldelas Håkan Lundkvist

 

Gourmetpriset 2018 Detta pris tilldelas en person som genom kreativitet och nytänkande skapat tidigare okända och omöjliga kombinationer.
¤ Lax med lingonsylt
¤ Kokt torsk med lingonsylt
¤ Salladstallrik med lingonsylt

Pristagaren visar också prov på litterära talanger i sin bedömning av lingonsyltens värde.
Ett numera bevingat uttryck är: ”Livets nödtorft är vackra töser och därtill en stor burk med kröser”

Intresset för helt omöjliga matkombinationer grundlades redan i
ungdomsåren då pristagaren vid flera tillfällen ertappades med fingrarna i syltburken.

Solhaga Nobelkommittés Gourmetpriset 2018 tilldelas: Allan Thorsell

Ambassadörspriset 2018

Detta pris tilldelas en person som med sin glädje, entusiasm och positiva framtoning lyfter mötesplatsen till ständigt nya framgångar och nytänkande.
Genom konstruktiva förslag skapas inspiration till eftertanke och utveckling av verksamheten.

Pristagaren är en sann ambassadör för Solhaga mötesplats och bidrar på ett
mycket förtjänstfullt sätt till att sprida information om denna till omvärlden.

Dessutom har pristagaren en stor charm och elegans och tillför genom dessa egenskaper en fantastisk stämning genom sin närvaro.

Solhaga Nobelkommittés Ambassadörspris 2018 tilldelas

Solveig Sirén

 

Hederspriset 2018

Årets pris delas av 2 personer som var och en bidrar till att höja matkulturen till hittills oanade höjder och skapa ständigt nya smaksensationer.

Janssons frestelse, omeletter och pajer har fått helt nya dimensioner.

Den manliga pristagaren lär också vid något tillfälle ha använt Nobels uppfinning till att anrätta sprängd anka. Det lilla som blev kvar skall ha smakat utmärkt.

I kombination med matlagningskonsten har pristagarna alltid ett glatt humör och lever efter mottot
” Mat skall byggas utav glädje, kärlek och mycket grädde.”

Solhagas nobelkommitté Hederspris 2018 tilldelas Kockarna på Solhaga

Här kommer ett bildkavalkad från dagen som gått.

 

Vi och våra volontärer tackar för denna dag!

 

Dagen efter fick vi ett kort på en mycket glad kock när han kokade ihop dagens goda efterrätt,
vad har han om halsen om inte sin glittrande medalj.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.