Hipp hipp hurra

En ljuvlig doft av ljummen chocklad spreds från köket på Solhaga denna vackra torsdag morgon. Kerstin och jag bakade chokladrutor med vaniljfyllning och citronsnittar.

Smuldeg:

500 g smör

9 dl  vetemjöl

1 dl kakao

5 dl strösocker

4 msk vaniljsocker

3 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 180 g. Smält smöret. Blanda samman alla ingredienser. Som en smulpaj.

Tryck ut hälften av smulet i bakplåtspappersklädd långpanna.

Fyllning:

4 ägg

600 g kvarg

3 dl strösocker

4 tsk vaniljsocker

Rör i hop alla ingredienser. Häll  fyllningen över smulet. Strö sedan på resten av smulet.

Grädda ca 30 min.

 

Finns att avnjutas på söndag i cafét.

välkomna!

Denna eftermiddag stängde vi dörrarna lite tidigare än vanligt. Städning, skönsång och planering tillsammans med volontärsgänget stod på agendan.

Leif, volontär, trädgårdsmästare, allt -i-allo, glädjespridare. Ja listan kan göras lång. Firade sin födelsedag tillsammans med oss idag.

Hipp hipp hurra!

Kafferepet med Birgitta Rasmusen närmar sig och vi har börjat spåna på tänkbara recept.

Spännande! Har du något trevligt recept?

Kanske en kaka din mamma alltid bakat eller kakan dina ungar älskar!

Vi tar tacksamt mot recept och förslag på bakverk dagen till ära!

Innan vi skildes åt möblrerade vi om i matsalen! Titta in i morgon och se hur resultatet blev.

Välkomna!

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.