Aktiva seniorer på Solhaga

,

 Denna vecka startade vi vårt aktivitets program med Yoga istället för sittgympa. 35 glada och nyfikna pensionärer deltog.

Tisdag fortsatte vårt program med både Senior Swing lett av Marianne Broman och uppe på vår Mötesplats spelade ett 20-tal besökare inomhus boule.
Dessa 2 aktiviteter startar kl. 10:00 varje tisdag.

 


Onsdagar startar vi med vårt senaste träningsprogram, Mage/rygg kl. 10:00-10:30. Under dessa 30 minuter ligger vi på träningsmattor på golvet, till stämningsfull musik och levande ljus stärker vi vår mage & rygg.  

kl. 10:30-11:30 Promenerar vår volontär Lennart iväg med ett glatt gäng, antingen till skogen eller i stadsmiljö i ett anpassat tempo för dagen.
Alla ojämna onsdagar har vi hjärngympa kl. 14:30-16:00, då tar vi fram någon form av korsord eller frågesport.

Torsdagar startas upp med Sam Alteryd och vårt folkdansgäng. De dansar i vår samlingslokal 1 trappa ner kl. 10:00-11:30,
missa inte den obligatoriska fikapausen mellan danssvängarna…

Kl. 13:30-14:00 tränar vi lätt sittandes på en stol. Här jobbar vi med vår rörlighet och balans till härlig musik och god samvaro.

Fredagar avrundar vi veckan på bästa sätt med Fredagsfys i form av cirkelgym, kl. 10:30-11:30. Under denna timme släpper vi verkligen loss, utifrån egna förutsättningar.
Vi avrundar alltid detta pass med en stunds avkoppling med levande ljus och återhämtning.

 

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.