Myt 6 – ”Efter gymnasiet är det svårt att få jobb”

Om den här myten stämmer beror helt på hur man ser det. Går du på ett högskoleförberedande program är ju tanken att du ska läsa vidare på högskola eller universitet efter gymnasiet. Därför kommer det inte att finnas en självklar väg till ett jobb som du tänker att du blir kvar på en längre tid, förrän du har en eftergymnasial examen.

Går du däremot på ett yrkesprogram är du förberedd för att arbeta direkt efter gymnasiet. Tittar man på arbetsmarknadsprognoser från arbetsförmedlingen för de kommande 5-10 åren har man stora chanser att få jobb inom alla områden de yrkesprogram som vi erbjuder på De la Gardiegymnasiet spänner över. Efter en del yrkesprogram kan du få en vanlig anställning direkt och efter en del behöver du först ha en lärlingsanställning en viss tid innan du får en vanlig anställning och blir fullbetald.